pisarna, pregradne steklene stene, Steklarstvo Astomi

Steklo je steklo in pri tem pač ni neke posebne umetnosti, kaj? Resnica je seveda daleč od tega in dober steklar lahko pomembno pripomore k kakovosti bivanja v vašem domu. Kaj vam lahko torej dober steklar ponudi v primerjavi s povprečnim?

1. Raznoliko izbiro stekla
Tehnologija je v zadnjih desetletjih seveda močno napredovala tudi na področju razvoja in uporabe steklenih materialov, zato vam bo dober steklar lahko ponudil sodobne materiale, ki so najboljša izbira glede na lego vaših prostorov in uporabo steklenih površin v različne namene. Čisto, tonirano, lepljeno, kaljeno, taljeno, ojačano, brušeno, varnostno, peskano, jedkano, ornamentno – pravi steklar vam bo ponudil številne rešitve za vaše steklene površine in vam seveda znal tudi svetovati, katera vrsta stekla je v določenem primeru najboljša izbira. S pravim materialom za okenska stekla lahko tako denimo prihranite tudi marsikateri evro za stroške ogrevanja in vzdrževanja doma.

2. Kakovosten razrez in montažo
Kakovosten razrez stekla z dobro obdelanimi robovi poskrbi, da steklo popolnoma ustreza izbrani površini in se težje poškoduje zaradi obrabe ali nepravilne rabe. Ustrezna montaža je seveda ključnega pomena, saj lahko pomanjkljivo montirana stekla povzročijo veliko škode in tudi precej neprijetne poškodbe. Dober steklar montažo izvede hitro, a vseeno premišljeno, da stekla dobro in varno služijo svojemu namenu še desetletja po namestitvi.

3. Nasvete o negi stekla
Dober steklar se bo z vami pogovoril o izbiri stekla, steklo ustrezno pripravil in ga namestil na izbrano površino – to pa je tudi vse, kar od njega pričakujete, kajne? Od povprečnega steklarja morda, dober steklar pa vam bo znal tudi svetovati, kako določen kos stekla negovati, da preprečite pretirano obrabo in podaljšate njegovo življenjsko dobo.

4. Odpravo površinskih napak na steklu
V najboljšem primeru se vašim steklom sicer nikoli ne bo nič zgodilo, vendar vsi vemo, da včasih ne gre vse po načrtih, ni res? Površinske praske in razpoke se na steklu hitro pojavijo in kvarijo videz sicer popolnega doma. Dober steklar bo znal odpraviti tudi (nekatere) tovrstne napake, tako da bo steklo tudi po več letih uporabe še vedno videti kot novo.

5. Čudovit, v steklo odet dom
Steklo že dolgo ne služi več samo uporabi v oknih, temveč lahko z njim opremite in okrasite svoj dom tudi na številne druge načine. Dober steklar vam lahko tako ponudi tudi steklo za kabine za prhanje, notranja vrata, police omaric, stenske obloge, ograje, stopnice, ogledala, okvirje, mize, terarije, posode, pladnje, nadstreške, kuhinjske površine, zimske vrtove in še mnogo več. S pravim steklarjem lahko vaš dom postane prava steklena mojstrovina, ki bo ponudila ravno pravo mero svetlobe in zaščite, da bo vaše bivanje kar se da udobno. Pa še sosedje vam bodo zagotovo zavidali čudovito stekleno opremo in dekor …