Ne glede na to, ali je to vaša prva kopalnica ali pa ste se nedavno preselili in želite začeti z znova, vsaka mora imeti nekaj tistih predmetov, ki te »ozaljšajo« in pripravijo na nov dan. Pripravili smo seznam najnujnejših in nadvse uporabnih stvari, ki jih mora imeti vsaka kopalnica. Naj vas opomnimo, da so to najnujnejši predmeti in da bo vsak posameznik sigurno ta seznam dopolnil še s kakšno »nujno« stvarjo.

Nekateri pravijo, da vse spodaj naštete stvari niso bistvene za uporabo kopalnice v vašem domu. In ne motijo se. Res je, da lahko živimo normalno tudi prez nekaterih stvari, ki smo jih dali na naš seznam…ampak, zakaj bi, če ni potrebno? Kopalnica je pri načrtovanju doma, velikokrat zanemarjena oz. Ji ne posvetimo dovolj pozornosti. Vemo pa, da kamorkoli gremo, da vedno opazimo kakšna je kopalnica ali wc. Če pustimo to ob strani, zaslužite si, da je kopalnica lep prostor oz. Prostor za sprostitev.
Zakaj se ne bi obdali s stvarmi, ki jih rabite in želite?

1. Dobra osvetlitev kopalnice. Naj bo svetloba žarnice čim bolj podobna naravni svetlobi. To pomeni, da ne kupujte belih ali rumenih žarnic, saj si pred ogledalom ne boste hvaležni.
2. Dobro ogledalo. Večina kopalniških elementov je že opremljena z ogledalom, ampak naj vas to ne ustavi, da bi kupili še dodatnega in s tem poživili prostor ali pa zmanjšali gužvo pred ogledalom. Za pravo ogledalo se obrnite na izkušene steklarje, ki vam bodo znali pomagati.
3. Ujemajoče brisače. Da bo kopalnica zgledala usklajena in prijetna, razmislite tudi o brisačah. Če le imate možnost, kupite set brisač, ki se ujemajo s tipom in barvo vaše kopalnice.
4. Kvaliteten kopalniški predpražnik. Tukaj si zapomnite, da mora biti predpražnik tudi vzdržljiv in odporen na mokra in umazana stopala in ne samo lep.
5. Kvalitetno steklo okoli tuš kabine ali kopalne kadi. Zadnji trendi so, da se tuš kabina obda z eno ali le dvema steklenima stenama, ki jih lahko naročite tudi z vzorci po želji. Še en način kako lahko začinite vašo kopalnico.
6. Dobra čistilna sredstva. V teh časih obstaja veliko dostopnih receptov, kako si sami naredite čistila, ki so bolj prijazna naravi in seveda kopalnici.
7. Lonček za zobne ščetke. Smešno, da to omenjamo, ampak dokler nismo v situaciji, ko moramo ščetko nekam odložiti, sploh ne pomislimo na to. To je res zelo pomemben element v vaši kopalnici.
8. Koš za smeti. Da imate koš v kopalnici je terna, kajti kar nekaj smeti pridelamo v kopalnici, sploh nežnejši spol, saj veliko več časa preživimo v tem prostoru.
9. Kvalitetno milo za roke. Ni vse v tem, da impresioniramo goste, tudi sami si bomo hvaležni, da imamo na voljo dišeče milo.
10. Prostor za shranjevanje kopalniških predmetov (brisače, kozmetika, pripomočki,…). Premislite kaj vse bi radi shranili v kopalnici in imejte to v mislih ko boste naročevali novo.
11. Brisače za goste. Mislimo, da si nihče ne želi brisati obraza v brisačo, kjer si pred tem gost brisal roke. V ta nem priskrbite gostom posebno brisačo in hvaležni si boste.
12. Dobra okna in zastirka (žaluzije, zavese). V kopalnici je poleg ogledala pomebno tudi kako se zaščitimo pred vsiljivimi pogledi. Okna so lahko iz peskanega stekla oz. Polprosojna ali pa izberete žaluzije ali zavese, ki prav tako opravijo svoje delo več kot dobro.

To je seznam najpomembnejših stvari v kopalnici po naše izboru. Sigurno si bo vsak posameznik še razširil ta seznam.

Ko boste načrtovali novo kopalnico se obrnite na nas za tuš kabine, ogledala ali okna. Z veseljem se bomo posvetovali z vami in našli najboljšo rešitev, ki bo trajala.

Lep pozdrav,
ekipa Steklarstvo Astomi Radomlje